Woning

WijkInformatie

Neede De Berg

De Berg is een kindvriendelijke wijk waar de saamhorigheid onder de geboren en getogen Needenaren groot is. Het centrum van Neede is goed bereikbaar en prima geschikt voor de dagelijkse en niet-dagelijkse boodschappen. In het nabij gelegen natuurgebied de Needse Berg met een geologisch natuurpad, in het Ter Weemepark en achterliggende Spilbroek kunt u heerlijk wandelen.

Voorzieningen

Centraal in de wijk ligt de speeltuin met een wijkgebouw waar jong en oud elkaar ontmoeten. In de wijk zijn een paar buurtverenigingen actief. In de wijk is een sporthal aanwezig en een basisschool voor Dalton onderwijs. Ook twee woon-zorgcomplexen voor hulpbehoevende ouderen en mensen met een verstandelijke beperking hebben een plek in deze wijk. Ook is het zwembad van Neede prima bereikbaar. De huisarts, apotheek en het busstation bevinden zich in het centrum van Neede.

Woningen

Er zijn veel karakteristieke woningen, maar er is ook veel nieuwbouw. Veel huur- en koopwoningen zijn net of worden nog gerenoveerd. Over het algemeen wonen er veel gezinnen met jonge kinderen en tweepersoonshuishoudens van 55 jaar en ouder.

Klik hier voor foto's en meer informatie over De Berg!

Het grootste woningaanbod van de Achterhoek!