Nieuws

Heeft u een recente inkomensverklaring?

Wilt u gaan reageren op een woning via www.thuisindeachterhoek.nl? Om een woning toegewezen te krijgen heeft u onder andere de meest recente inkomensverklaring nodig. Vraag hem nu alvast op bij de Belastingdienst.

Voor de meeste mensen is het vanaf deze zomer mogelijk om de inkomensverklaring van 2021 op te vragen. Kunt u geen inkomensverklaring van 2021 aanvragen? Dan kunt u voorlopig nog de inkomensverklaring van 2020 gebruiken. Dat is dan de meest recente verklaring.

Wat is een inkomensverklaring?
Een inkomensverklaring is een officieel document van de Belastingdienst waarin uw verzamelinkomen staat. Zonder een geldige inkomensverklaring kan de corporatie u geen woning toewijzen. 

Waarom deze regel?
De overheid stelt eisen aan woningcorporaties bij de woonruimteverdeling. Zonder de verklaring(en) is de corporatie niet in staat te beoordelen of de huurprijs van die betreffende woning past bij uw inkomen.

Zo vraagt u hem aan 
U vraagt de inkomensverklaring op via de belastingtelefoon op (0800) 0543. Het duurt gemiddeld vijf werkdagen voordat u de verklaring per post heeft ontvangen. U kunt uw inkomensverklaring ook zelf downloaden met uw DigiD via www.belastingdienst.nl. Ook uw eventuele partner of medewoningzoekende(n) hebben een geldige inkomensverklaring nodig. Voor het gezamenlijk verzamelinkomen telt u de verzamelinkomens van iedereen die met u mee verhuist bij elkaar op.

Geplaatst op: 16 juni 2022
Laatst gewijzigd: 16 juni 2022 11:46

 
Het grootste woningaanbod van de Achterhoek!