Nieuws

Heeft u een recente inkomensverklaring?

Wilt u gaan reageren op een woning via www.thuisindeachterhoek.nl? Om een woning toegewezen te krijgen heeft u onder andere de meest recente inkomensverklaring nodig. Vraag hem nu alvast op bij de Belastingdienst!

Voor de meeste mensen is het vanaf deze zomer mogelijk om de inkomensverklaring van 2020 op te vragen. Kunt u geen inkomensverklaring van 2020 aanvragen? Dan kunt u voorlopig nog de inkomensverklaring van 2019 gebruiken. Dat is dan de meest recente verklaring.

Wat is een inkomensverklaring?
Een inkomensverklaring is een officieel document van de Belastingdienst waarin uw verzamelinkomen staat. Bent u op zoek naar een huurwoning? Vraag uw inkomensverklaring dan zo snel mogelijk aan bij de Belastingdienst. Ook die van uw eventuele partner of medehuurder(s). Voor het gezamenlijk verzamelinkomen telt u de verzamelinkomens van iedereen die met u mee verhuist bij elkaar op.

Zo vraagt u hem aan 
U vraagt de inkomensverklaring op via de belastingtelefoon op (0800) 0543. Het duurt gemiddeld vijf werkdagen voordat u de verklaring per post heeft ontvangen. U kunt uw inkomensverklaring ook zelf downloaden via de website van "Mijn Belastingdienst". Zonder een inkomensverklaring kan de corporatie u geen woning toewijzen.

Waarom deze regel?
De overheid stelt extra eisen aan woningcorporaties bij de woonruimteverdeling. De corporatie moet het inkomen aantonen met inkomensverklaringen. Zonder de verklaring(en) is de corporatie niet in staat te beoordelen of de huurprijs van die betreffende woning past bij uw inkomen en benaderen zij de volgende kandidaat.

Tip: Vergeet niet uw inkomen aan te passen bij uw inschrijving. U kunt uw inkomensverklaring heel gemakkelijk uploaden via de website bij uw persoonlijke gegevens. U heeft dan de benodigde gegevens altijd bij de hand.

Geplaatst op: 08 juni 2021

 
Het grootste woningaanbod van de Achterhoek!