Nieuws

Vrijdag 8 mei start verhuur energieneutrale woningen Bloemenbuurt

Sité start met het bouwen van 27 huurwoningen aan de Leliestraat en Asterstraat in de Bloemenbuurt in Doetinchem. Deze 27 huurwoningen worden energieneutraal. De woningen worden verhuurd via Thuis in de Achterhoek.

De Bloemenbuurt

De Bloemenbuurt ligt samen met de Vijverberg en de Bomen- en Vogelbuurt aan de oostkant van Doetinchem. De Bloemenbuurt is misschien wel het best bewaarde geheim van Doetinchem. In tien jaar tijd is de gehele wijk verbeterd. Veel bestaande woningen zijn gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Een groot aantal andere woningen zijn gerenoveerd. Daardoor ademt de wijk een heel andere sfeer uit dan in het verleden. De Bloemenbuurt is ruim van opzet, met veel bestaand groen – zelfs letterlijk voor uw deur! Door de verschillende nieuwbouwplannen oogt de wijk heel afwisselend.

27 energieneutrale huurwoningen

Sité start met het bouwen van 27 huurwoningen aan de Leliestraat en Asterstraat in de Bloemenbuurt. Deze 27 huurwoningen worden energieneutraal. In de Bloemenbuurt hebben de energieneutrale woningen door goede isolatie, vloerverwarming en zonnepanelen weinig energie nodig, wekken ze zelf groene energie op en gebruiken ze de energie efficiënt.  Er worden twee typen huurwoningen gerealiseerd, namelijk 19 eengezinswoningen en acht levensloopgeschikte woningen.

Levensloopgeschikte woningen

Wilt u tot op hoge leeftijd zelfstandig blijven wonen? Dan is een levensloopgeschikte woning wellicht iets voor u! Sité realiseert acht levensloopgeschikte huurwoningen. Een levensloopgeschikte woning heeft het complete woningprogramma op de begane grond. U kunt in deze woning wonen, koken, douchen en slapen op de begane grond. Een ideale woning wanneer u tot op hoge leeftijd op u zelf wilt blijven wonen of wanneer u een zorgvraag heeft. Een levensloopgeschikte woning is een woning met veel gebruiksgemak! De levensloopgeschikte woningen worden met voorrang aangeboden aan mensen met een zorgindicatie of zorgplan.

Verhuurprocedure

Vanaf 8 mei 12.00 uur worden de 27 energieneutrale huurwoningen aangeboden op de site van Thuis in de Achterhoek. U kunt dan tot 18 mei reageren op deze woningen. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning, is het van belang dat u ingeschreven staat als woningzoekende. Meer informatie over de verhuurprocedure en de woningen kunt u lezen in de brochure.

 

Geplaatst op: 05 mei 2015

 
Het grootste woningaanbod van de Achterhoek!