Wonen met zorg

Heeft u of uw partner zorg of verpleging nodig? Woningen of appartementen bij een verzorgingshuis worden ook wel aanleunwoningen of zorgwoningen genoemd. U vindt ze hier:

Beltrum

ProWonen heeft in Beltrum 9 aanleunwoningen bij verzorgingstehuis Hassinkhof. Deze woningen verhuren zij met voorrang aan 55-plussers. 

Doetinchem

In de wijk de Huet in Doetinchem verhuurt Sité Woondiensten via Fokus 12 rolstoeltoegankelijke woningenDeze woningen zijn bestemd voor mensen met een lichamelijke handicap of somatische aandoening of beperking. Fokus biedt hulp bij lichamelijke verzorging, eten en drinken, aan- en uitkleden en diverse andere diensten.

  • 9 driekamerwoningen aan de Slotlaan
  • 3 vierkamerwoningen aan de Wildenborch

Meer informatie over deze woningen vindt u op www.fokuswonen.nl

Gendringen

Wonion heeft aan de Pavordskamp en Kerkplein in Gendringen aanleunwoningen. Om de woning te huren staat u ingeschreven als woningzoekende bij Thuis in de Achterhoek en u heeft een zorgindicatie nodig. Met een zorgplan kunt u aantonen dat u zorg of verpleging nodig heeft. Vervolgens komt u op een wachtlijst voor een aanleunwoning bij het verzorgingshuis van uw keuze. Zodra er een aanleunwoning beschikbaar is, bekijkt een wachtlijstbemiddelaar van zorgverlener Azora welke woningzoekende in aanmerking komt.

Lichtenvoorde

ProWonen heeft in Lichtenvoorde aanleunwoningen bij De Klinke. Deze woningen staan naast het verzorgingstehuis Antoniushove en Patronaatshof. De woningen worden verhuurd aan woningzoekenden met een medische urgentie.

's Heerenberg

Aan de Zeddamseweg in ’s-Heerenberg verhuurt Plavei 15 appartementen voor cliënten van Estinea. Voor deze woningen zoeken de zorgaanbieders de kandidaten met een indicatie.

Stichting de Overstap heeft in Berghstede 10 appartementen voor mensen met een autistische stoornis. Zorgaanbieders zoeken kandidaten met een indicatie.

Silvolde

Wonion heeft aanleunwoningen in De Schuylenburch in Silvolde. Om deze woningen te huren staat u ingeschreven als woningzoekende bij Thuis in de Achterhoek en u heeft een zorgindicatie nodig. Alleen met een indicatie vanuit de ZVW kunt u aantonen dat u zorg of verpleging nodig heeft. Vervolgens komt u op een wachtlijst voor een aanleunwoning bij het verzorgingshuis van uw keuze. Zodra er een aanleunwoning beschikbaar is, bekijkt een wachtlijstbemiddelaar van zorgverlener Azora welke woningzoekende in aanmerking komt. 

Ulft

In Ulft aan de Kempermanstraat, Piet Molpad en Vendeliers heeft Wonion aanleunwoningen. Om de woning te huren staat u ingeschreven als woningzoekende bij Thuis in de Achterhoek en u heeft een zorgindicatie nodig. Alleen met een indicatie vanuit de ZVW kunt u aantonen dat u zorg of verpleging nodig heeft. Vervolgens komt u op een wachtlijst voor een aanleunwoning bij het verzorgingshuis van uw keuze. Zodra er een aanleunwoning beschikbaar is, bekijkt een wachtlijstbemiddelaar van zorgverlener Azora welke woningzoekende in aanmerking komt.

Varsseveld

Aan de Egge in Varsseveld verhuurd Wonion een aantal aanleunwoningen. Om de woning te huren staat u ingeschreven als woningzoekende bij Thuis in de Achterhoek en u heeft een zorgindicatie nodig. Alleen met een indicatie vanuit de ZVW kunt u aantonen dat u zorg of verpleging nodig heeft. Vervolgens komt u op een wachtlijst voor een aanleunwoning bij het verzorgingshuis van uw keuze. Zodra er een aanleunwoning beschikbaar is, bekijkt een wachtlijstbemiddelaar van zorgverlener Azora welke woningzoekende in aanmerking komt.

Zeddam

In Zeddam verhuurt Plavei 12 appartementen aan de Benedendorpsstraat en 's-Heerenbergseweg aan stichting De Lichtenvoorde. Voor deze woningen komen jongeren met een beperking en een indicatie in aanmerking. De Lichtenvoorde ondersteunt en begeleidt de bewoners. 

 

Het grootste woningaanbod van de Achterhoek!
»
Informatie
»
Wonen met zorg