Verhuurprojecten

Beltrum, Geesteren, Gelselaar, Haarlo, Noordijk, Rekken en Rietmolen

ProWonen geeft tot en met december 2020 inwoners uit deze plaatsen voorrang bij de verhuur van woningen in die kern. Dit is een proef met als doel ervaring op te doen met de feitelijke belangstelling van inwoners uit deze plaatsen voor huurwoningen.

Voorrang voor jongeren bij betaalbare woningen

Jongeren tot 30 jaar komen steeds moeilijker aan een sociale huurwoning. Sité heeft met de gemeente Bronckhorst afgesproken om 5 betaalbare woningen met voorrang te verhuren aan jongeren tussen 23 tot 30 jaar uit dezelfde plaats of gemeente. Doel is de kansen voor jongeren in de eigen gemeente te vergroten. ProWonen geeft jongeren tot 30 jaar bij 1 op de 3 betaalbare woningen voorrang in Lichtenvoorde, Hengelo, Vorden, Neede, Eibergen, Ruurlo en Borculo tot 31 december 2020. Dit geldt niet bij nieuwbouw. 

Groepswonen voor 50-plussers in Varsseveld

De Zwanenpoort in Varsseveld bestaat uit 20 huurappartementen en een gemeenschappelijke ruimte. Het groepswonen bij De Zwanenpoort is een gemeenschappelijke manier van wonen door zelfstandige, actieve 50-plussers. Bewoners nemen actief deel aan verschillende activiteiten. Meer informatie leest u op de website www.dezwanenpoort.nl

Om in aanmerking te komen voor een appartement, waarvan Wonion de eigenaar is, schrijft u zich op deze website in. Vervolgens schrijft u zich in bij De Zwanenpoort en gaat de selectieprocedure van start. U krijgt een gesprek met een toelatingscommissie.

Kamers in Utrecht

Woon jij in de Achterhoek en ga je studeren in Utrecht? Sité biedt jaarlijks 5 voorrangsplaatsen bij het hospiteren aan in Utrecht. Informatie over dit project, en hoe je kan reageren, lees je jaarlijks in maart op deze website.  

Jongeren kunnen blijven wonen in Halle

Uit woononderzoek dat het afgelopen jaar is gedaan kwam naar voren dat jongeren graag in Halle willen blijven wonen maar geen passende woning konden vinden. 

ProWonen wil jongeren uit Halle de kans geven om in Halle te blijven wonen, in een woning die bij hen past. Omdat er in korte tijd meerdere woningen vrijkomen, is in november 2019 een inloopbijeenkomst georganiseerd.

Enkele woningen worden opnieuw verhuurd, andere verkoopt ProWonen met voorrang aan jongeren uit Halle.   

Het grootste woningaanbod van de Achterhoek!
»
Informatie
»
Verhuurprojecten